Антикорупционната комисия отнема имущество за над 800 000 лева. С решение

...
Антикорупционната комисия отнема имущество за над 800 000 лева. С решение
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия отнема имущество за над 800 000 лева

Антикорупционната комисия лишава имущество за над 800 000 лв.. С решение на Апелативен съд – Велико Търново, което напълно удостоверява решението на Окръжен съд – Плевен, в интерес на страната се лишава сумата от 451 046 лева от Цветелин Цветанов, съобщи Нова тн.

Проверката на КПКОНПИ против него е почнала след привличането му като обвинен от прокуратурата в качеството му на изпълнителен шеф на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ за рушвет и за присъединяване в проведената незаконна група. Решението на Апелативен съд – Велико Търново не е дефинитивно.

С влезнало в действие решение на Разградския областен съд по иск на КПКОНПИ се лишава имущество на обща стойност 229 244,89 лева от Данаил Илиев и обвързвано с него лице. Проверката на Комисията против него е почнала след привличането му като обвинен от прокуратурата за присъединяване във въоръжена проведена незаконна група и сводничество. Назначените от съда експертизи са посочили доста противоречие в приходите му. Имуществото, което е отнето в интерес на страната, включва двуетажна къща с двор на територията на Община Кубрат, два автомобила, парични суми, както и 46 бр. бижута от 14-каратово злато, както и паричната равноценност на продадени коли. Също по този начин суми, получени без законно съображение посредством интернационалните системи за разплащане.

С решение на Апелативен съд – Варна отчасти е почетен иск на КПКОНПИ и е доказано решение на Окръжен съд – Разград за лишаване в интерес на страната на имущество от Биляна Рашид и обвързвано с нея лице. Уваженият размер на исковата молба е 168 863, 60 лева, като в сумата е включена цената на аграрен парцел в  Исперих с жилищна и селскостопанска здания, парични суми от отчуждени недвижими парцели и продажба на леки коли, както и паричната равноценност на дружествени дялове. Проверката на Комисията против Биляна Рашид е почнала след привличането й като обвинена за данъчни закононарушения.

Решението на съда не е дефинитивно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР